Een repetitie bijwonen

Vrijblijvend een repetitie van Sea Sound Singers bijwonen? Twijfel niet langer, doe het gewoon eens! Vooraf een afspraak maken is niet noodzakelijk, wel handig. Wij zorgen er dan voor dat je opgevangen wordt en er een informatiepakketje voor je klaar ligt.

Wij zien je graag!

We repeteren elke maandag van 20.00 uur tot 22.30 uur; Dorpshuis, Veerstraat 2, 4339 AK Nieuw- en Sint Joosland (Uitgezonderd feestdagen en schoolvakanties).

Wij houden een leeftijdsgrens aan van minimaal 18 jaar en maximaal 60 jaar oud bij aanvang van het lidmaatschap. Ben je eenmaal lid dan mag je dat ook na je 60ste levensjaar zeker blijven. Zingen houdt je jong!

 

Hoe ziet mijn eerste repetitie eruit?

De eerste avond zal voornamelijk een avond van oriëntatie en het kennismaken met (barbershop) zingen zijn. Het is gemakkelijk als je noten kunt lezen maar zeker niet noodzakelijk. Je kunt plaatsnemen tussen de leden en meedoen met de inzingoefeningen. Na het inzingen wordt er gewerkt aan het instuderen van nieuwe nummers. We zorgen er voor dat je bladmuziek hebt zodat je mee kunt kijken. Na de pauze wordt bestaand repertoire doorgenomen. Je kunt blijven kijken en luisteren naar het koor. 

 

Aspirant worden

 

Het koor bestaat uit vier stempartijen: bass (de laagste stem), baritone (tussen de bass en de lead), lead (meestal de melodielijn) en tenor (de hoogste stempartij). 

​Besluit je om te blijven komen, dan zal de dirigent een stemtest bij je afnemen om te bepalen welke stempartij het best bij jouw stem past en word je aspirant.

 

Vervolgens word je in contact gebracht met de sectional leader van jouw stempartij en krijg je een buddy toegewezen. Beiden zullen je helpen met eventuele vragen die je hebt en je wegwijs maken binnen het koor.

Tijdens de kennismakingsperiode van zes weken leer je een stuk muziek uit het hoofd, daarbij krijg je hulp van je sectional leader en desgevraagd van je buddy of andere partij leden. Je zult merken dat als je hulp vraagt, iedereen bereid is die te geven. Schroom niet! We hebben het allemaal moeten leren en vonden het toen ook spannend.
 

Wanneer de kennismakingsperiode voorbij is zing je het geleerde stuk - samen met je sectional leader en 3 andere sectional leaders - voor aan de dirigent om te beoordelen of je voldoende in je mars hebt om bij ons te blijven zingen. 

 

Contributie

​De contributie bedraagt €20.00 per maand.

Contributie voor nieuwe leden tot 25 jaar bedraagt €15,00 per maand

​De contributie gaat in vanaf de kalendermaand waarin je lid bent geworden en wordt via automatische incasso afgeschreven. Deze contributie wordt o.a. gebruikt voor zaalhuur, inhuur dirigent, aankoop muziek, benodigdheden voor repetities en optredens.

Ook worden er regelmatig nationaal of internationaal bekende coaches aangetrokken om ons te begeleiden en moet de deelname aan festivals en wedstrijden gefinancierd worden. 

Naast deze contributie draag je zelf af en toe bij aan eventuele kosten voor kleding, make-up en accessoires die gebruikt worden bij optredens. Vaak wordt gebruik gemaakt van eigen kleding in een bepaalde kleurstelling.