top of page
IMG-20231120-WA0016.jpg
IMG-20231120-WA0015.jpg

Geschiedenis

 

Het koor werd in 1983 opgericht door Ruth Maple, een Amerikaanse die tijdelijk in Vlissingen verbleef.

In augustus van dat zelfde jaar werd Rob van der Meule aangetrokken als Musical Director.

Dit bleek een schot in de roos. Onder zijn bezielende leiding begon het koor aan een waar succesverhaal.

Conventie(s)

In 1985 waren het de Sea Sound Singers die de allereerste nationale kampioenschappen voor barbershop koren en kwartetten organiseerden. 

Dit deden ze op eervolle uitnodiging van Holland Harmony* (De Nederlandse vereniging voor barbershop zangers.) Deze drie dagen durende happening vond in Het Scheldekwartier in Vlissingen plaats. De Sea Sound Singers wisten hier meteen een prachtige tweede plaats te behalen!

Sindsdien is er met meerdere successen aan elke conventie deelgenomen.

De groei

Mét het succes nam ook het aantal leden toe. Binnen enkele jaren groeide het koor van 12 leden bij oprichting tot maar liefst 48 koorleden uit.

In de daarop volgende jaren wisten ze het inmiddels bereikte hoge niveau niet alleen te behouden, maar wonnen ze ook meermaals de nationale titel. 

Het koor behoorde inmiddels tot de top. Dit alles bleef niet onopgemerkt en het koor verwierf landelijk en buiten de landsgrenzen erkenning en bekendheid. Succesvolle shows en optredens volgden in binnen- én buitenland.

 

Hoogtepunten

Naast het behalen van mooie titels waren er ook andere hoogtepunten voor het koor.

Zo was er de presentatie van de cd ‘Close Colours’  ter ere van het tienjarige bestaan. Vond er in 1999 een groots concert plaats in samenwerking met Ernst Daniël Smid. En werden het twintigjarige jubileum in Stadsschouwburg Middelburg en het dertigjarige jubileum in het Arsenaaltheater in Vlissingen met een grote show gevierd.

 

In beweging

Het koor was en is constant in beweging.

Nadat Rob van der Meule in 1994 afscheid nam als MD heeft het koor met wisselende periodes onder leiding gestaan van drie ‘assistent dirigenten’.

Vervolgens was Don Henken tot 2006 dirigent. Hij kwam wekelijks vanuit Helmond om met veel enthousiasme en inzet het koor te leiden.  

Hij werd voor korte tijd opgevolgd door Christian Blaha, waarna Ferdinand Liebenberg, het ‘baton’ overnam.

In 2009 trad Sacha Hokke van der Roest, zélf muzikaal getalenteerd koorlid, naar voor als dirigent. Zij vervulde deze taak met verve. Toen zij na negen jaar aangaf als dirigent te willen stoppen, brak er een spannende tijd aan. Het leek erop dat er geen opvolging gevonden kon worden.

Reddingsboei voor het koor bleek tot ieders verrassing Rob van der Meule te zijn. Sinds 2018 staat hij, bevlogen als vanouds, weer voor het koor.

Sinds mei 2022 is Sacha Hokke van der Roest opniéuw aangesteld, maar dan als zijnde assistent dirigente.

Gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijk niveau qua prestatie, en dat is een voortdurende uitdaging voor dirigent(en) en koorleden!

 

bottom of page