top of page
Rob.jpg

Rob van der Meule

 

 

Rob van der Meule voltooide zijn zangopleidingen in Tilburg aan het Brabants conservatorium en in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute (CVI). Na jarenlang daar ook te hebben lesgegeven, alsmede op het conservatorium in Gent (afdeling pop/jazz), de Muziekschool Zeeland en een eigen studio, geeft hij op dit moment les aan het koninklijk conservatorium te Brussel (afdeling musical).

Naast Sea Sound Singers dirigeert Rob tevens het Scheldeloodsenkoor en Koor Lichte Muziek A58. Met zijn koren heeft hij in de loop der jaren vele prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

In het begin van zijn carrière vertolkte hij grote musicalrollen in binnen- en buitenland. Zo was hij o.a. te zien als ‘Max von Mayerling’ in ‘Sunset Boulevard’, ‘Javert’ in ‘Les Misérables’, ‘Koos de theaterkat’ in ‘Cats’ en ‘Kapitein Haddock’ in ‘Kuifje’.  Op dit moment is hij actief als liederenzanger in samenwerking met pianist Rutger de Ronde.

Hij coacht zangers, koren en dirigenten,  verzorgt clinics, workshops en masterclasses op het gebied van zangtechniek, interpretatie, slagtechniek, koormethodiek en koorpresentatie en neemt ook regelmatig plaats achter de jurytafel bij festivals en competities. Daarnaast is hij ook actief als arrangeur en schrijft hij voor diverse (koor)bezettingen.

bottom of page