SponsorKliks, gratis sponsoren!
 
Rob.jpg

Dirigent Rob van der Meule

Rob van der Meule voltooide zijn zangopleiding aan het aan het Brabants conservatorium en in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute. Op dit moment geeft hij les aan het conservatorium in Gent (afdeling pop/jazz), in Brussel (afdeling musical) en het CVI in Kopenhagen waar hij als vaste gastdocent de klassieke zanglessen verzorgd. Daarnaast heeft hij een eigen lesstudio en geeft hij ook les aan Muziekschool Zeeland.

Nadat hij van 1983 tot 1994 de Sea Sound Singers dirigeerde – en zij zich vier keer Nederlands kampioen mochten noemen – keerde hij in 2018 terug op diezelfde plek.

Hij vertolkte grote musicalrollen in binnen- en buitenland. Zo was hij o.a. te zien als ‘Max von Mayerling’ in ‘Sunset Boulevard’, ‘Javert’ in ‘Les Misérables’, ‘Koos de theaterkat’ in ‘Cats’ en ‘Kapitein Haddock’ in ‘Kuifje’.  Op dit moment werkt hij samen met pianist Rutger de Ronde en verzorgen zij liedrecitals.

Als zanger won hij twee maal goud met het door hem opgerichte kwartet ‘Radiotimes’, een prestatie die hij herhaalde met ‘Trademark’ en ‘Maelstrom’.

Hij coacht zangers, koren en dirigenten, verzorgt clinics, workshops en masterclasses op het gebied van zangtechniek, interpretatie, slagtechniek, koormethodiek en koorpresentatie.

Behalve van de Sea Sound Singers is hij tevens dirigent van Koor Lichte Muziek A58 waarmee hij eveneens verschillende prijzen won - en het Scheldeloodsenkoor.