IMG_4704.JPG

Dirigent Rob van der Meule

 

Rob van der Meule is afgestudeerd aan het Brabants conservatorium (klassiek solozang) en als geautoriseerd docent Complete Vocal Technique docent in Kopenhagen.

 

Nadat hij van 1983 tot 1994 de Sea Sound Singers dirigeerde –  en zij zich vier keer Nederlands kampioen mochten noemen - , vertolkte hij grote musicalrollen in binnen- en buitenlandse theaters. Zo was hij te zien als o.a.  ‘Max von Mayerling’ in ‘Sunset Boulevard’, ‘Javert’ in ‘Les Misérables’, ‘Koos de theaterkat’ in ‘Cats’ en ‘Kapitein Haddock’ in ‘Kuifje’.

 

Hij coacht zangers, koren en dirigenten, verzorgt clinics, workshops en masterclasses op het gebied van zangtechniek, interpretatie, slagtechniek, koormethodiek en koorpresentatie (choreografie).

 

Tijdens korenfestivals neemt hij regelmatig plaats achter de jurytafel.

Hij publiceerde in diverse bladen artikelen over het door hem ontwikkelde model om liedteksten en songs te interpreteren, schreef een methodiek voor koordirigenten, werkte als auteur mee aan het ‘Handboek lichte vocale muziek Let’s work it out’ en vertaalde en redigeerde met Cathrine Sadolin de derde druk van haar boek ‘Complete Zangtechniek’.

 

Goud won hij twee maal met het door hem opgerichte kwartet ‘Radiotimes’.

Die prestatie herhaalde hij eveneens met de kwartetten ‘Trademark’ en ‘Maelstrom’.

 

Als zangpedagoog is hij op dit moment werkzaam aan de Zeeuwse Muziekschool, werkt hij als vaste gastdocent klassieke zang aan het Complete Vocal Institute te Kopenhagen en heeft hij een eigen lespraktijk.

 

Als dirigent leidt hij het Koor Lichte Muziek A58 waarmee hij eveneens verschillende prijzen won en het Scheldeloodsenkoor.